SEA en SEO weet je daar voldoende vanaf?

SEA en SEO wat doe jij ermee voor jezelf en je organisatie? Misschien besteed je dat nu nog uit aan een ander. Maar zou je eigenlijk niet willen weten hoe dat werkt? Ik licht alvast in het kort een tipje van de sluier over een aantal zaken. Schroom niet om contact op te nemen als je meer wilt weten.

SEO

Is dit de SEO van je site? 

SEO is de afkorting voor Searchengine Optimisation. In goed Nederlands zoekmachine optimalisatie. Door SEO technieken toe te passen maak je je site en dus je producten of diensten beter vindbaar. Zoekmachines zijn eigenlijk de bibliotheken van internet. En Google is de grootste. Hoe beter jij je site hebt vormgegeven en gestructureerd des te beter ben je te vinden. Als je site en boek zou zijn dan heb je dus een echt boek, met een kaft, een inhoudsopgave, hoofdstukindelingen, relevante tekst, een index, je vermeldt de schrijver uitgever, drukker etc. etc. etc. Vandaar dus de afbeelding van een goed geordende bibliotheek en een onopgeruimde kamer. Waar ga je eerder heen voor informatie en waar zul je die vinden?

SEA

Is dit de SEA van je site? 

SEA is een afkorting voor Search Engine Advertising oftewel zoekmachine adverteren. Hiermee kun je veel sneller dan met SEO gevonden worden. In een bibliotheek is alles zo geordend dat de bezoeker op een logische en geordende wijze informatie kan vinden. SEA is natuurlijk adverteren en hierbij moet je je eerder voorstellen hoe je zaken ordent in een winkel. Maar ook hier geldt dat het van belang is om je advertentie goed te plaatsen. Vandaar de afbeelding van m&m’s die mooi en kleurig gepresenteerd zijn. Daarnaast een schoenenwinkel waar het een zooitje is. Waar denk je dat mensen eerder kopen?

Linkbuilding

Is dit de linkbuilding van je site?

Linkbuilding is ervoor zorgen dat andere sites naar jouw website verwijzen. Niet zomaar websites, maar bij voorkeur sites die gezaghebbend zijn op het gebied waarin jij je begeeft. Hoe meer van dat soort links des te hoger kom je weer in zoekresultaten. In het verleden was het nog zo dat als je je link op veel plaatsen neerzette dat dat dan werd gezien als dat veel sites jouw site waardeerden in Google. Deze spamtechniek is echter met updates van het zoekalgoritme minder waard geworden. Sterker nog je site kan beboet worden en lager komen. Linkbuilding is eigenlijk netwerken geworden via je website.

Social Media

Is dit de social media van je site?

Social media zijn een belangrijke manier om jezelf te presenteren en mensen naar je site te krijgen. Zowel organisch door er zelf aanwezig te zijn als door middel van adverteren. Het is ook belangrijk daarmee voor je SEO activiteiten. Als je site veel gedeeld wordt dan zorgt dat ook weer voor veel links en bezoeken. Dat is positief voor je vindbaarheid. Ieder kanaal heeft weer zijn eigen voordelen voor gebruik en doelgroep. Kanalen waarop je in ieder geval aanwezig moet zijn als zakelijke partij zijn LinkedIn, Twitter, Facebook en Google+. Daarnaast is je stijl van communicatie van belang. Zie je social media als het bezoek van een kroeg of als een robot kantoor acitiviteit? Het een hoeft het ander niet uit te sluiten. Je kunt leuke sociale berichten delen als zakelijke partij, maar wel op een gestructureerde wijze. Uiteindelijk wil je namelijk social business creëren.

Content Marketing

Om je website te vullen en je social media te draaien heb je wel content nodig. Die content moet een boodschap hebben en je moet deze verspreiden. Simpel gezegd is je content je product of dienst en jijzelf en/of je organisatie. SEA, SEO, Linkbuilding en Social Media zijn middelen om je content te verspreiden. Echter je moet wel wat te vertellen hebben. Je maakt je eigen marketing media mix en je moet dus de toon vinden die bij je past. Als je een tastbaar massaproduct verkoopt als shampoo dan zul je een andere mix kiezen dan wanneer je een duurzaam niche product verkoopt. De folder is niet slecht, maar is misschien niet de beste benadering. Daarnaast moet je in een folder weer niet lange verhalen kwijt willen. Kortom met een strategische gedachte achter wat je wilt communiceren zijn de genoemde tactieken een stuk zinvoller.

Koffie?

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *